Locuri kids-friendly pentru weekend

Locuri kids-friendly pentru weekend

După o săptămână încărcată în care suntem mereu pe fugă, încercăm să transformăm weekendul în momente frumoase alături de familie. Astfel, locurile de joacă sunt un must în aceste zile. Am făcut câteva vizite de curând, alături de Andi și Ema, iar ei au dat verdictul printr-o simplă întrebare: când ne mai întoarcem? Îți lăsăm mai jos o listă cu locuri kids-friendly din București și din apropieri pentru zâmbete garantate. 

Edenland Park: activități pentru copii curajoși

Primăvara ne invită să descoperim natura, așa că ne-am făcut drum la Edenland, aflat pe Strada Cantonului 12, Balotești. Este un loc perfect ca cei mici să își consume energia în natură. Aici pădurea prinde viață prin alei populate de copii mici și mari, căci sunt activități potrivite pentru fiecare. Traseele din copacii sunt destinate pentru cei mai măricei, de peste 4 ani, unde își antrenează echilibrul și curajul. Pentru prichindei există și ateliere de pictură, unde sunt lăsați să își exploreze creativitatea, dar și ponei cu care să se împrietenească la plimbare. Noi zicem că a fost o zi de succes! 

Ferma animalelor: unde necuvântătoarele ne devin prietene 

Relația dintre copii și animalele domestice este una specială și benefică, deoarece dezvoltă afectivitatea copiilor, într-un mod armonios. O zi întreagă petrecută cu acestea poate fi una pe care copiii să o descrie ca fiind cea mai frumoasă din viața lor, mai ales în locul în care se pot bucura în voie de natură.

Așa că, weekendul trecut am vizitat ferma animalelor, din Pantelimon, prima fermă-parc de animale domestice din România. Copiii au întâlnit multe văcuțe, au hrănit animalele cu fân și au învăța o mulțime de lucruri despre acestea!

Grădina botanică: picnic în familie 

Zilele călduroase de primăvară sunt perfecte pentru un picnic în natură, iar ca să fie și un peisaj potrivit cu starea noastră de bine, destinația pe care o alegem de fiecare dată este Grădina Botanică din București. Este un loc în care copiii descoperă forme noi și parfumuri florale care le încântă simțul vizual și olfactiv, iar noi, părinții, ne încărcăm cu energia benefică a naturii. Copiii devin curioși și încep să aprecieze mai mult delicatețea florilor și să învețe despre importanța plantelor pentru oameni. Grădina Botanică este locul în care de fiecare dată ne relaxăm la iarbă verde, în inima Bucureștiului. 

Therme: piscine pentru copii într-un loc exotic

Când vrem să evadăm într-un loc exotic, dar vrem să rămânem în același timp aproape de casă, destinația noastră este Therme. Copiii sunt nerăbdători de fiecare dată să ajungă în acest loc, mai ales că bălăceala este una dintre activitățile lor preferate. Există piscine interactive pentru copii, distractive chiar și pentru noi adulții, mai ales când îi avem pe ei alături, dar și un loc de joacă în curtea exterioară.

Therme este un loc în care tu și bebelușul tău puteți lua parte la o sesiune de gimnastică acvatică, menită să ajute la dezvoltarea prin intermediul apei, sub supravegherea unui instructor. Un loc în care îmbinăm plăcutul cu utilul și distracția la cote maxime!

În activitățile cu cei mici, avem câteva accesorii esențiale pe care le luăm în micile escapade, cum ar fi lănțișorul pentru suzete, protecția pentru suzete sau farfuria compartimentată, pentru gustărelele nelipsite. Cu toate acestea, cei mici au propriul lor accesoriu pe care nu-l lasă niciodată acasă, ghiozdănelul Teddy. Un al doilea prieten, practic și util celor mici. Este confecționat din piele vegetală, un material biodegradabil cu risc alergenic minim, rezistent la uzură, ce oferă o senzație plăcută la atingere.

Activitățile pentru copii acasă

Oricât de mult ne-ar plăcea să petrecem timp în natură, zilele ploioase ne aduc mai aproape în inima casei. Așa că, ceaiul de la ora 17 e deja rezervat pentru micuții noștri, la măsuța lor preferată. Pregătim și farfuriile compartimentate cu gustările lor preferate, cărțile de colorat și creioanele, iar după-amiaza noastră se transformă într-un mic atelier de creație în propria sufragerie. În cazul bebelușilor care tocmai descoperă lumea, timpul petrecut în casă se rezumă la timp petrecut în compania baby gym-ului. Un mod prin care ei își dezvoltă abilitățile cognitive și motorii, într-un mod distractiv. Când energia lor ajunge la final, somnul dulce al puiuților noștri se poartă în coșulețul ZALI, confecționat din seagrass, ce oferă confort și ambianță armonioasă bebelușului. Micile momente care ne fac să ne bucurăm de viață!

Sperăm să vă bucurați de primăvara alături de micuții voștri și să vă fie utilă lista noastră de activități! Cu siguranță ne vom întoarce în aceste locuri! Rămâneți alături de noi pentru mai multe articole care să vă inspire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *