Importanța mișcării pentru bebeluși

Locuri kids-friendly pentru weekend, gradina botanica

Platon spunea cândva că educația este arta de a forma bunele deprinderi. Lucru care se poate dezvolta cel mai bine în copilărie, când bebelușii sunt predispuși la învățare. Mișcarea fizică a copiilor noștri joacă un rol esențial pentru formarea unui stil de viață sănătos. Încă din primele luni de viață, aceștia își pot îndrepta atenția și energia către un spațiu dedicat acestei activități. Mișcarea contribuie semnificativ la dezvoltarea și înțelegerea simțurilor. Una dintre cele mai bune modalități de introducere a mișcării fizice în rutina bebelușilor este chiar prin activitatea lor preferată: joaca. 

Importanța mișcării în primii ani de viață

Mișcarea fizică este în sine un reflex cu care ne naștem, însă acesta trebuie dezvoltat pentru a-i putea crește valorile. Pe lângă multiplele beneficii la nivelul stilului de viață, mișcarea amplifică și încrederea în propriile forțe. Aspect care este cu atât mai important în dezvoltarea bebelușilor noștri care, în primele luni de viață, se află într-un continuu proces de învățare și dezvoltare. 

Rattan Baby Gym

Cel mai simplu mod de a ne învăța copiii despre importanța unui stil de viață sănătos este asocierea acestuia cu joaca. Rattan Baby Gym oferă un mediu sigur de joacă și dezvoltare pentru copii. Confecționat dintr-un material eco-friendly, centrul de activități are un caracter versatil care oferă posibilitatea de asociere cu diverse accesorii. Astfel că acesta poate fi utilizat împreună cu un coșuleț în care să așezăm bebelușul, pentru a sta cât mai confortabil, dar și cu jucării care să îl facă mai interesant. Cu ajutorul centrului de activități, copiii noștri își pot dezvolta simțurile, dar și coordonarea mână-ochi. Aspecte care sunt primordiale în dezvoltarea armonioasă a copiilor în primul an de viață. 

Set Jucării „PERU”

Tocmai pentru că joaca este elementul cheie al introducerii conceptului de Baby Gym în viața copiilor noștri, pentru un stil de viață sănătos, jucăriile sunt cea mai eficientă alternativă. Setul de jucării „PERU” confecționate, de asemenea, din materiale eco-friendly, vin în completarea centrului de activități. Acestea pot fi atașate oricărui Baby Gym și sunt o alternativă sigură pentru copii. Setul de jucării, alături de coșuleț, sunt componente necesare, care ajută centrul de activități să își atingă potențialul maxim. 

Așadar, este important să facem un obicei din mișcare încă de la cele mai fragede vârste. Pe lângă multitudinea de beneficii pe care aceasta le oferă, deprinderea unui stil de viață sănătos este cel mai mare avantaj. În ceea ce privește bebelușii, mișcarea aduce noi valențe. Aceasta le dezvoltă copiilor noștri simțuri de bază și îi ajută în explorarea și înțelegerea propriilor emoții. 

Dacă vrei să afli mai multe despre produsele noastre, te invităm să ne urmărești pe Facebook și Instagram, la doodadoo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *