Știm deja că soarele este o bună sursă de energie atât pentru copii, cât și pentru adulți. Din păcate, vine la pachet și cu o serie de efecte negative asupra noastră. Dacă noi, adulții, știm să ne protejăm și să ne bucurăm de el în același timp, copilașii noștri trebuie să fie ghidați și educați în acest sens. Astfel, astăzi ne-am propus să vorbim despre cum putem proteja copiii față de efectele negative ale soarelui.
Vitamina D: esențială în dezvoltarea noastră
Pielea copilașilor este mult mai vulnerabilă în fața soarelui, fiind aflată încă în faza de dezvoltare. Soarele ajută la sinteza vitaminei D în organism, un lucru extrem de benefic indiferent de vârstă, și stimulează metabolismul calciului pentru oasele aflate în dezvoltare.
În copilărie, pielea este receptivă la razele solare, iar părinții trebuie să aibă grijă cât și cum îi expun pe cei mici. Chiar dacă pe termen scurt soarele creează consecințe precum insolație sau arsuri, în timp, poate duce până la probleme serioase ale pielii și îmbătrânire prematură, pentru că pielea are acea „memorie” prin care ține înmagazinată cantitatea razelor solare.
Cât de periculoasă este joaca sub soare?
Până la vârsta de 2 ani, copiii nu ar trebui expuși la soare fără filtre de protecție. Ba chiar, multe protecții solare nu sunt autorizate pentru pielea bebelușilor de până la 6 luni.
Chiar și așa, există alte modalități de protecție împotriva soarelui, precum pălăriuță, haine din materiale cu protecție UV sau ochelari de soare pentru copii. Când vezi nori pe cer, ar fi bine să nu sufli ușurat/ă, deoarece razele UV trec dincolo de aceștia. Chiar dacă nu produc arsuri, efectele pe termen lung nu vor întârzia să apară.
Cum aplicăm corect crema SPF pentru copii?
În timpul verii, SPF-ul ar trebui să fie prietenul nostru cel mai bun. E important să-i explici, dacă micuțul e la vârsta la care poate înțelege, beneficiile sale și de ce este importantă. De preferat ar fi să folosim un SPF cu factorul 50+, minimum 30. Cele speciale pentru copii au și filtre speciale și nu determină alergii sau iritații. Cantitatea suficientă pentru un copilaș este de aproximativ 10 ml pentru corp, cu jumătate de oră înainte de expunerea solară, și trebuie reaplicată la câteva ore. Bineînțeles, nu uita de hidratare, hidratare, hidratare, atât a pielii, cât și a organismului!
Bineînțeles, vom insista și noi asupra faptului că orele destinate plimbărilor sunt 8:00-10:00 și după 18:00, când razele UV nu sunt la fel de puternice ca cele de pe timpul zilei.
Ochelarii de soare: accesoriu chic cu protecție solară
Ochii micuților sunt mai delicați și razele puternice ale soarelui îi pot afecta mai tare. Începând cu vârsta de 3 ani este indicat ca cei mici să fie protejați de ochelari de soare cu filtre speciale pentru UVA și UVB.
În gama Doodadoo, vei găsi ochelari de soare speciali pentru copii, marca Grech & Co. Aceștia sunt sustenabili, realizați dintr-un material eco rezistent, nu conțin substanțe chimice și sunt extrem de flexibili și durabili. Sunt potriviți atât pentru fetițe, cât și pentru băieței, lentilele sunt polarizate și sunt certificați CE.
În plus, la noi găsești și colecția de bretele de siguranță pentru ochelari, care se potrivesc perfect cu aceștia.
Noi dăm startul verii cu produse eco pentru copii! Dacă vrei să afli mai multe, nu uita să ne urmărești pe Facebook și Instagram și să achiziționezi produsele din shop-ul nostru de pe doodadoo.ro!