Cum creezi un mediu eco-friendly pentru copilul tău ?

Cum creezi un mediu eco-friendly pentru copilul tău ?

Trăim într-o lume în care efectele schimbărilor climatice încep să se resimtă tot mai mult, iar modul în care îi creștem pe micuții noștri, le va determina stilul de viață ulterior. Dacă noi, adulții, am început să conștientizăm efectele negative și să adoptăm un stil de viață sustenabil, cei mici au nevoie de îndrumare pentru a asimila un astfel de comportament. Cu pași mărunți, dar siguri vom ajunge acolo, însă important este cum prezinți aceste aspecte pe care copilul să le adopte. Secretul este, bineînțeles, explicația împletită cu joacă.

Optează pentru produse din materiale eco-friendly

Privind în jur, universul nostru este dominat de plastic. Folosirea acestuia în exces poate avea efecte negative asupra sănătății noastre. Un prim pas pe care îl poți face este să-i oferi copilului produse organice, benefice, care să-i construiască un mediu sustenabil, sănătos și scutit de risipă. Optează pentru baveta din silicon, deoarece este ușor de curățat și foarte rezistentă.

Poți cumpără una sau două, pe care să le folosești pe toată perioada de hrănire. Materialele naturale ar trebui să primeze în jurul copiilor, deoarece sunt mult mai ușor de reciclat și construiesc un stil de viață mai sănătos. În gama produselor de la DooDaDoo, găsești museline din bambus și bumbac, setul de îngrijire pentru păr din peri din bambus și păr de capră și setul compus din măsuța cu scaunele confecționate din lemn. Toate acestea sunt special concepute pentru a oferi copiilor alternative sigure ale produselor esențiale dezvoltării lor.

Colectarea selectivă și comportamentul eco-friendly de la vârste fragede

Și pentru că suntem la capitolul reciclare, pe lângă optarea pentru materialele ușor de prelucrat, învață-l pe cel mic încă de la o vârstă fragedă, de 4-5 ani, să colecteze selectiv. Amplasează în casă coșuri destinate gunoiului menajer, plasticului și hârtiei, iar apoi explică-i la ce ajută acest lucru și lasă-l să adopte încet-încet din comportamentul tău. 

Fiind în creștere, copilul va schimba repede mărimile hainelor, iar de unele jucării se va plictisi rapid. De aceea, e bine să îi explici unde ajung aceste lucruri după ce nu le mai folosește. Donarea lor este o soluție eficientă de a refolosi lucrurile care nu trebuie aruncate, deoarece alți oameni se pot bucura de ele, ca și cum ar fi noi.

Spiritul eco-friendly și natura integrată în viața de zi cu zi

De câte ori aveți ocazia, petreceți cât mai mult timp în natură, deoarece așa va învăța copilul să o aprecieze mai mult și să se încarce cu energie pozitivă. Încearcă să găsești activități, cum ar fi plimbarea, plantarea unui copac, picnicul în parc sau  hrănirea veverițelor. 

Atunci când sunteți nevoiți să petreceți timp în casă, încearcă să readuci natura prin folosirea preponderentă a luminii naturale și explică-i de ce e important să țineți cât mai mult timp becul stins, iar la baie, când cel mic trebuie să se spele pe dinți, explică-i de ce este important să închizi robinetul cât timp își periază dinții. 

De la cele mai fragede vârste copilul începe să adopte din acțiunile părinților, așa că este de datoria noastră să reprezentăm pentru ei un model drept de urmat. Și pentru că ne dorim pentru ei tot ce e mai bun, un mediu sustenabil este esențial în dezvoltarea sa. Dacă vrei să ne ai alături în această călătorie, dă-ne un follow pe Instagram și Facebook, la doodadoo.ro.

Avem o gamă variată de produse organice și sustenabile, despre care vorbim mai multe lucruri acolo. See you there!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *