Camera copilului este locul în care micuții noștri își petrec mare parte din copilărie. Aici au loc primii pași pe covorul moale, somnul de prânz în coșulețul special sau primele opere de artă desenate la măsuța din lemn. Toate sunt amintiri pe care noi le păstrăm cu drag în memorie. Tocmai de aceea, trebuie să creăm un mediu sănătos în care ei să se dezvolte în siguranță, începând cu primele luni de viață. În rândurile următoare, vom vorbi despre câteva aspecte importante de care să ții cont în amenajarea camerei copilului.
Vopseaua din camera copiilor
Unul dintre primele lucruri pe care îl alegem pentru camera copilului, încă dinainte ca cel mic să apară pe lume, este culoarea camerei și, implicit, tipul de vopsea. Este important să folosești o vopsea nontoxică, pe bază de apă, pe care o să aplici măcar cu două luni înaintea venirii celui mic pe lume, ca să te asiguri că mirosul a dispărut în totalitate. Este important să optezi pentru culori pastelate, neutre, care să nu-l afecteze vizual pe micuț. Pentru copilașii mai mari, poți păstra un perete pe care să aplici folie autocolantă pe care se poate scrie cu creta. În acest fel, cel mic își va exploata și mai mult creativitatea.


Podeaua din camera copilului
Foarte mulți părinți optează pentru încălzirea prin pardoseală, ceea ce este o alegere grozavă pentru a menține căldura încăperii. Însă, chiar și așa, covoarele nu ar trebui îndepărtate din camera copiilor, mai ales când cei mici încep să meargă de-a bușilea sau să facă primii pași. Podeaua poate fi prea dură pentru pielea bebelușului, așa că, un covor moale, antibacterian, cu strat antiderapant pe verso, este alegerea perfectă pentru o mobilitate în voie.
Mobilierul din camera copilului
Materialele naturale sunt un must în camera copilului, chiar și când vine vorba de mobilier. Lemnul le este cel mai bun prieten copiilor, pentru că îi ajută să se conecteze cu natura. Pătuțul ideal este cel din lemn, foarte bine șlefuit, pentru a oferi o senzație tactilă plăcută. Salteaua trebuie să fie destul de fermă, antibacteriană, să lase pielea copilașului să respire și să se potrivescă la perfecție în cadrul pătuțului. Important este să nu pui jucării sau plușuri în pătuț, pentru a nu exista accidentări.
Și dacă tot am adus vorba de ele, este important ca jucăriile să fie din materiale naturale. La DooDaDoo, găsești setul de jucării Peru, croșetate manual după tehnica japoneză amigurumi. Copilașii le adoră!

O altă alternativă pentru locul de dormit al copilașului este coșulețul din iarbă de mare de la DooDaDoo. Este confecționat dintr-un material natural, extrem de confortabil, este ușor de transportat și poate ține locul mesei de schimbat, ocupând mai puțin spațiu și fiind mai practic. Coșulețului i se poate atașa și un babygym din ratan, pe care să fie prinse jucăriile Peru, ca să-i antreneze copilașului motricitatea și simțul vizual.
În ceea ce privește lenjeria, evită cât se poate materialele sintetice. Muselinele din bambus și bumbac de la DooDaDoo mângâie ușor pielea bebelușului, o lasă să respire și oferă o senzație plăcută de confort.
După primii doi ani de viață, copilașii încep să își exploreze din ce în ce mai mult creativitatea, astfel că, desenatul sau coloratul devin activități la ordinea zilei. O măsuță cu scaune din lemn este perfectă pentru activitățile pe care cei mici le fac șezând.


Camera copilului – De ce alte lucruri trebuie să ții cont?
Instalează sisteme de siguranță pentru prize, pat, ferestre. Încearcă să optezi pentru piese de mobilier cu margini rotunjite sau montează protecții pe cele care formează unghiuri drepte. Alege o cameră cu ferestre mari, pentru a evita cât mai mult lumina artificială intensă (este suficientă o veioză). Evită aparatele electronice în camera copilului.
Acestea sunt câteva noțiuni de bază de care să ții cont pentru camera copilului. Inspirația pentru obiecte minimaliste din materiale naturale o găsești pe doodadoo.ro. Îți dorim spor la decorat!